Lies Lives Life

Nieuw avontuur

Ongeveer een jaar geleden schreef ik mijn 2e blog over afscheid. Ik nam afscheid van de intensieve therapie groep en begon een nieuw avontuur. Een nieuw avontuur waarvan ik nog niet wist hoe die eruit zou gaan zien. Langzaam maar zeker begon dit avontuur invulling te krijgen; vrijwilligerswerk, oppassen op twee toen nog onbekende kids, ontwikkelen van mijn blog, therapie, werk bij een dansschool in Delft. Nu een jaar later is het tijd om afscheid te nemen van deze dingen en verder te gaan met alweer een nieuw avontuur.

Nu ik dit zo schrijf besef ik mij eigenlijk pas dat elk nieuw avontuur gepaard gaat met afscheid van het oude… Dit is niet slecht, maar kan wel moeilijk zijn. Ik merk dat ik het lastig vind om afscheid te nemen, omdat ik niet weet wat het nieuwe gaat brengen.
nieuw avontuur
Aankomende week pas ik voor de laatste keer op bij Jeroen en Zoë. Ik merkte dat ik afgelopen vrijdag meer van ze genoot omdat ik wist dat het de één na laatste keer was dat ik die energieke, fantasierijke en lieve kids op deze manier zou meemaken. Vrijdag ga ik er voor de laatste keer een feestje van maken. 🙂

Er staat nog meer afscheid voor de deur; De week erna ben ik voor de laatste keer bij de creatievelingen van mijn vrijwilligerswerk. Per 1 augustus stop ik in mijn functie bij ZenEnzo, de dansschool in Delft. Daarna officieel vakantie!

Het helpt mij om te bedenken dat ik van al deze dingen afgelopen jaar ontzettend veel geleerd heb. Al deze leermomenten neem ik mee in mijn verdere leven en komen zeker weten goed van pas bij mijn nieuwe studie: Sociaal Pedagogische Hulpverlening.

Ik wil iedereen die na de zomer een nieuw avontuur begint, op wat voor manier dan ook (nieuwe klas, nieuwe studie, nieuwe baan, op kamers, samenwonen, etc.), heel veel plezier wensen. Kijk niet naar wat je gaat missen, maar naar al die dingen die je afgelopen jaar geleerd hebt! Vooral ook naar alle nieuwe dingen die je gaat leren en ontdekken.

Geniet! Dan doe ik dat ook. 🙂

3 thoughts on “Nieuw avontuur

  1. Kim

    Heel erg mooi! Je laatste zinnen deden me een beetje denken aan “kijk je om je heen? En zie je dan de zon? Of zoek je achter alles naar de schaduw op de grond?”
    Liefs

  2. Danique

    En wat heb jij een hoop geleerd het afgelopen jaar! Ik ben trots op je Lies en ik weet zeker dat jij van dit nieuwe avontuur een heel mooi avontuur gaat maken.

    Liefs Danique

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *