Lies Lives Life

Half naakt

Naakt en heet is wat ik vroeger dacht over de sauna. Niks voor mij… Al die naakte mensen. Ik vind 30 graden al warm. Ik kan niet zo lang stil liggen. Wie gaat er nou voor zijn lol naakt in een warm hokje liggen?

Een aantal maanden geleden toen ik besloot mijn bikini angst te overwinnen, vroeg ik een vriendin van mij of ze samen met mij naar een badkleding dag in de sauna wilde gaan. Het heeft even geduurd, maar gisteren was mijn doop in de sauna! Wel eens waar een badkleding dag, maar voor mij al een enorme stap. Ik moet je eerlijk zeggen dat ik de dag van te voren best veel last had van eetgestoorde gedachten. Bij elk hapje wat naar binnen ging zei m’n duiveltje ‘Dat ziet iedereen morgen op je buik zitten hoor, zou je dat wel doen?’. Maar het was het waard…

Als ik nu aan de sauna denk, denk ik aan warmte, druppels, relaxen, handdoek, ijs, stoom, douche, badjas en bubbels. Dat is wel heel iets anders dan naakt en heet haha.

Levend verbranden
Omdat de 40 graden sauna vol zat en de volgende sauna die we tegen kwamen de Finse sauna van 90 graden was, had ik dus gelijk het ergste gehad en kon de rest alleen maar mee vallen. Toen ik de sauna in liep had ik eerst het gevoel dat ik geen adem meer kon halen en dat ik levend zou verbranden, maar toen ik uiteindelijk rustig op mijn handdoek lag was het best wel lekker. Na één of twee minuten voelde ik overal over mijn lijf zweetdruppeltjes lopen, iets wat ik nog nooit eerder zo had beleefd. Minuten lang heb ik naar mijn arm gekeken hoe er overal steeds weer mini druppeltjes verschenen. Wat een bijzonder proces eigenlijk, dat je lichaam dat zo vanzelf doet!

Rauwe tonijn?
Rond 1 uur gingen we lunchen in het restaurant. Wat een raar gezicht om allemaal vreemde mensen in hun badjas aan tafel te zien zitten haha. Ik bestelde een sandwich tonijn, niet wetende dat er echte, verse, rauwe tonijn op mijn bord zou liggen. Ik word altijd een beetje panisch van rauw dier of van iets van wat je ziet wat voor dier het is… Dus met wat getreuzel, gefrummel en veel afleidende gedachten heb ik mijn sandwich toch maar opgegeten. Niet voor herhaling vatbaar maar wel weer een uitdaging overleefd. 🙂

Rood, groen, blauw en een klankschaal
Het bijzonderste moment van deze dag vond ik de klankschaalsessie in de kleurentherapiesauna. Terwijl ik heerlijk ontspannen bovenin de sauna lag, maakte een vrouw voor ons allemaal mooie geluiden op verschillende klankschalen. Tegelijkertijd veranderde het plafond elke keer van kleur. Ik merkte dat de lage klanken mij meer raakte dan de hoge klanken. Zoals ik al zei, een bijzondere ervaring.

Record
Toen we om 9 uur besloten om naar huis te gaan, besefte ik mij dat ik gewoon 9 uur lang in mijn bikini heb gelopen… Hoe stoer is dat! Had ik nooit van mijn leven gedacht. Wat ik ook niet gedacht had, is dat ik het lekker zou vinden in de sauna. Maar het is voor herhaling vatbaar.

Mijn volgende bikini uitdaging is ook best wel bijzonder. Ik ga namelijk volgende week zondag zeemeermin zwemmen. Benieuwd? Stay tuned!

 

 

Tagged on: ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *