Lies Lives Life

First Day

07.15u. De wekker gaat. Na te zijn geland op deze wereld herinner ik me dat ik vandaag introductiedag van mijn nieuwe studie heb. Spannend!

Gisteren avond heb ik m’n kleding al klaargelegd. Iets wat lekker zit, waar ik mij prettig bij voel, maar wat er wel leuk uit ziet en wat een deel van mij vertegenwoordigd. Toch begin ik weer te twijfelen… ‘Zie ik er niet dik uit in dit jurkje? Of is het te bloot?’. Ik besluit het toch aan te doen vanwege de tekst die erop staat: ‘Be your own kind of beautiful’. Een reminder voor mezelf, maar ook een boodschap aan alle anderen. Ik doe mijn haar in een halve staart. Na drie keer opnieuw het elastiekje erin te hebben gedaan vond ik het goed zitten. Of toch niet? ‘Aan de linkerkant zit iets minder haar dan rechts…’ Gelukkig was dit het moment dat ik mezelf corrigeerde dat ik niet zo perfectionistisch moest zijn, niemand anders die daarop gaat letten. Na een snel ontbijt ging ik op weg naar het station.

Eenmaal op locatie moest je je aanmelden bij het tafeltje met de letter van je achternaam. Bij tafeltje A-C stond geen lange rij, dus ik had geluk. Na een half uur was iedereen binnengestroomd en zaten we met zo’n 200-300 eerste jaars van Social Work in één ruimte. Er kwam een meisje naast mij zitten, ik gok een jaar of 25. Ik probeer oogcontact met haar te maken en een gesprekje te beginnen (grote stap voor mij!), maar ze houdt alles af. Meteen komen er bij mij gedachten op als ‘Ik ben niet leuk’ en ‘Blijkbaar zie ik er raar uit’. Maar ik kan mezelf weer corrigeren en bedenk mij dat zij het misschien wel net zo spannend vindt als mij. Mocht dat niet het geval zijn, dan is ze mij gewoon niet waard.

Na een gezamenlijke en lachwekkende opening van een cabaretier gingen we uiteen in onze klassen o.l.v. onze nieuwe S(tudie)L(oopbaan)B(egeleider)’er. Natuurlijk ken ik mijn klasgenoten nog niet echt na een paar uurtjes, maar de eerste indruk was wel prima. Als kennismaking moesten we in groepjes een eiland ontwerpen, bedenken wat voor inwoners erop leven, en hoe de samenleving daar in elkaar zat. Daarna moesten we dit op een creatieve manier aan elkaar presenteren. Super grappig om te doen! Mijn groepje had Future-Island ontworpen waar allemaal android-mensen wonen die stroom ontwikkelen door samen te werken. De stroom wordt opgeslagen in hun aangeboren snor. Fantasie ten top!

Rond een uur of vier verzamelde we weer met alle klassen in de aula waar nog een paar presentaties zouden worden gehouden. Na een half uurtje heb ik voor mezelf gekozen en besloten om naar huis te gaan. Ik was echt helemaal op en had hele erge hoofdpijn door alle prikkels en nieuwe indrukken. Wel ben ik blij, en trots op mezelf, dat ik naar deze dag ben geweest omdat ik nu idee heb hoe ik maandag op de eerste officiële lesdag moet beginnen.

 

Herkennen jullie de stress en gedachten voor en tijdens je eerste dag? Na de vakantie, bij je nieuwe baan, nieuwe studie of gewoon met nieuwe mensen  in het algemeen. Wat helpt jou om deze dag door te komen?

Tagged on:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *