Lies Lives Life

Mijn 3 lessen van 2016

Ik had dit jaar geen zin om weer een standaard oudjaars blog te schrijven met wat ik allemaal beleefd heb afgelopen jaar. Stiekem misschien ook omdat ik er niet persé vrolijk van word. Dus ik besloot het op een andere manier aan te pakken. Wat zijn mijn 3 (positieve!) lessen van 2016?

Kijk naar het half volle glas
Ik ben erachter gekomen dat ik van nature niet het half volle glas zie, maar het half lege glas. Terwijl het half volle glas het leven zoveel mooier maakt! Van een half leeg glas wordt je somber en moe. Van een half vol glas krijg je energie en hoop. Welk glas zou jij kiezen? Steeds vaker ben ik mij bewust dat ik naar het half lege glas kijk. Het duurt steeds even voordat ik daar achter ben, maar het komt. ALLE situaties in het leven hebben iets positiefs in zich. Het is aan jou om dat te zien. Let’s practice!

Volg je hart
Hoe cliché het ook klinkt, het is waar. Ik denk dat je hart het antwoord heeft op alle vragen. Maar het  zijn onze gedachtes die ons andere dingen wijs maken. Afgelopen jaar heb ik een paar keer mogen ervaren dat mijn hart het antwoord stiekem wel wist, én dat ik daarop durfde te vertrouwen. Het ging maar om kleine dingen zoals een afspraak afzeggen bijvoorbeeld. Maar alle keren heeft het goed uitgepakt. Ik kan nog lang niet altijd voelen wat mijn hart zegt, maar als ik het voel heb ik er steeds vaker vertrouwen in dat het ook echt goed is. Luister jij wel eens naar je hart?

Kijk zonder oordeel
Hoe mooi zou het zijn als we leven zonder oordeel? Geen oordeel over het nieuws, oordeel  over de persoon die voor je loopt, en óók geen oordeel over jezelf. Jouw gedachtes, gevoelens en acties. Over andere mensen oordeel ik niet zoveel. Maar naar mezelf, dat is een ander verhaal. Ik ben erachter gekomen dat ik onbewust heel veel negatief oordeel over mezelf, over dingen die zijn gebeurd, over dingen die ik denk. Helpt het mij, nee… Het leven is al hard genoeg, wees een beetje lief voor jezelf. Kijk ernaar zonder oordeel, het zal je een hoop energie schelen.

Wat is jouw mooiste les uit 2016?

Tagged on:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *