Lies Lives Life

2016, Here I come!

Dat was het dan, 2015.

 

Een jaar gelden heb ik gekozen voor herstel en was ik wachtende voor een behandeling. Niet wetende wat mij te wachten stond, wat voor behandeling ik zou krijgen en wanneer die zou beginnen, ging ik het nieuwe jaar in. Het is één van de zwaarste jaren in mijn leven geweest tot nu toe, maar tegelijkertijd ook een hele nieuwe start. Mijn hele verleden helemaal ondersteboven, enorme gevechten in mijn hoofd, van niet weten wat ik voel tót veel verdriet tót het onwennige gevoel van blijdschap, van dagen en weken dat ik niet meer wilde leven tot dankbaarheid voor de mooie kleine dingen in het leven.

 

Ik merk dat ik het lastig vind om terug te kijken op afgelopen jaar. Misschien omdat het nu redelijk goed met me gaat, maar als ik terug kijk op afgelopen jaar ik heel verdrietig word. Het was een zwaar en verdrietig jaar.

 

 

Maar laat ik nu kijken naar alle positieve dingen: Ik heb voor mezelf gekozen, ben in behandeling gegaan, en heb gevochten voor een mooier leven. Ik zie alles wat positiever, probeer te genieten van de kleine mooie dingen. Het klinkt misschien cliché, maar het blijkt toch waar te zijn dat je in moeilijke tijden de mensen leert kennen die echt van waarde zijn. Ik zie nu in dat ik meer dan dans ben, of sterker nog, ik ben helemaal geen dans! Daarnaast ben ik aan het ontdekken wat ik nog meer leuk vind; schrijven, kleuren, lezen, piano spelen, fotograferen, werken met verstandelijk gehandicapten, kinderen, etc. En ik weet dat ik nog een lange weg te gaan heb, maar ik zie de toekomst iets rooskleuriger in. Ik heb geen idee hoe de toekomst eruit zal zien, wat ik ga studeren, en wat ik wil. Maar ik vertrouw erop dat die plannen wel komen als de tijd rijp is.

 

Dat het nu goed gaat wil niet zeggen dat ik geen nare, irreële, eetgestoorde gedachtes meer heb, maar vaak kan ik ze beter relativeren en onder controle houden. Als dat niet lukt kan ik hulp in schakelen en weet ik wat ik kan inzetten om uit het dal te komen. Ik weet ook wel dat dat goede gevoel niet voor eeuwig blijft; herstel (maar ook het leven) gaat met vallen en opstaan. Gelukkig begin ik langzaam het verschil te zien tussen de ups en downs die bij het leven horen, en een terugval. De eetstoornis en depressie zullen altijd een zwakke plek blijven, maar ik probeer het vooral te zien als alarm signaal.

 

 

In dit nieuwe jaar wil ik mezelf nog meer gaan ontdekken, wie ben ik?, wat wil ik? Ik wil van mezelf leren houden. Ik wil mensen inspireren en geïnspireerd worden door de mooie mensen om mij heen. Ik wil meer gaan genieten van de kleine dingen. Ik wil alleen nog maar dingen doen waar mijn hart sneller van gaat kloppen.

 

Here I come 2016!

 

Hoe kijk jij terug op afgelopen jaar?
Waar ben jij dankbaar voor?
Wat wil jij veranderen in het nieuwe jaar?

 

 

Tagged on: , , , ,

2 thoughts on “2016, Here I come!

 1. C Smit

  Lieve Lisa,
  Ik ben er zo trots op hoe jij je dit jaar door de diepten van het leven hebt geworsteld en nu weer bovenkomt!Respect!
  Wat heb jij, maar ook wij veel gevoeld, geleerd,angst gehad en vertrouwen gekregen.
  Dit alles is leven! Wat een levenskracht heb jij (weer gevonden)!
  Ik heb er alle vertrouwen in dat jij je weg wel vindt. Ik wens je geloof en vertrouwen in je eigen kracht en mocht je die even kwijt zijn dan kan je altijd bij me terecht!
  Leef in 2016!
  X Clare

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *