Lies Lives Life

Hou vast aan het positieve!

Je herkent het waarschijnlijk wel… Het gevoel dat alles tegen zit, dat naar de stad gaan net zo zwaar voelt als een eind examen wiskunde, en je verlangt naar op de bank zitten met een fleece deken en een warme kop thee. Als het je even tegen zit, je het niet meer ziet zitten, hou dan vast aan het positieve!

 

Dit betekent niet dat je voorbij moet gaan aan datgene waar je tegenaan loopt, of dat je je negatieve gevoelens moet negeren of vermijden. Maar dit betekent dat je accepteert dat het leven even zwaar is, en daarnaast blijft kijken naar de dingen die wel goed gaan, goed voelen, of een straaltje licht aan de duisternis geven. Ook al is het nog zo klein, nog zo mini.

 

Aan de slag met positiviteit;
§      Wees lief voor jezelf: Heb je zin in een middagje op de bank onder een fleece deken met een warme kop thee, doe het! Gun het jezelf.
§      Doe dingen die je positieve energie geven. Dit is natuurlijk voor iedereen verschillend, maar dit kan zijn een yoga les, een mooie boswandeling, thee drinken met een vriendin, een potje tennissen, een blog schrijven, fotograferen, ect.
§      Hou voor jezelf de positieve dingen bij. Dit kun je bijvoorbeeld doen door elke avond in een boekje op te schrijven wat je die dag als positief hebt ervaren. Je kunt ook met een vriendin afspreken om elke dag even kort te bellen om je dag te bespreken en de positieve dingen te high lighten.
§      Herinner jezelf aan jouw droom. Waar ga jij voor in dit leven? Wat kun je NU, op dit moment, doen om daar een klein stapje dichterbij te komen?

 

Gisteren voelde ik mij moe en energieloos, ik had nergens zin in en wilde het liefst de hele dag in bed blijven liggen. In plaats van de hele dag echt in bed te blijven liggen (waar je trouwens alleen maar meer depri van wordt), vroeg ik mezelf af wat er aan de hand was. Het bleek dat ik op zag tegen een moeilijk gesprek die ik de volgende dag zou hebben. Maar wat schoot ik er nou mee op om in bed te blijven liggen? Daar wordt dat gesprek echt niet makkelijker van. Na alle moed bij elkaar geraapt te hebben besloot ik om foto’s te gaan maken in het bos. Lekker in de frisse lucht, ontspannend, én het gaf mij positieve energie.

Nog een mooi nummer ter afsluiting <3.
I am Light – India Arie

Kies jij ook voor het positieve?

 

2 thoughts on “Hou vast aan het positieve!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *