Lies Lives Life

Kleur je ‘Zen’!

Tegenwoordig is kleuren niet alleen meer voor kinderen maar ook voor volwassenen! Het kleuren spreekt je creativiteit van vroeger weer aan. Daarnaast werkt het ook heel mindfull. Mindfull betekent dat je in het hier en nu bent, en niet bezig bent met je dagelijkse zorgen en piekergedachten. Met het kleuren moet je je echt concentreren op het papier en de kleuren, er is dus geen ruimte voor andere gedachten. Meerdere onderzoeken hebben dan ook bewezen dat het kleuren mee kan werken aan het verhelpen van kleine depressies.

Ik vind het heel fijn om af en toe even te kleuren. Even ontsnappen aan de drukte, chaos en mijn gedachten. Alleen even bezig zijn met de kleur combinaties, binnen de lijntjes kleuren, m’n hand heen en weer bewegen. Heel simpel, maar het werkt wel!

Kleuren kun je doen met potloden of stiften. Het verschilt per persoon wat je het fijnst vindt kleuren. Ikzelf vind het fijn om potloden en stiften af te wisselen. Met potloden kan je de kleuren mooi over laten lopen en verschillende diktes kleuren. Met stiften kun je hele mooie, duidelijke, heldere kleuren krijgen. Allebei heeft het dus zijn voor en nadelen!

De kleurboeken heb je in allerlei soorten en maten: klein en groot, duur en goedkoop, precies tekenen en grote vlakken, abstract of verhalend, etc. Hieronder een paar verschillende opties.

 

Het Mandela kleurboek: in dit kleurboek staan alleen maar mandela’s. Mandala’s worden traditioneel gebruikt als bron van wijsheid en meditatie. Ik zelf vind ze prachtig!

kleurboek volwassenen - Mandela

 

Kleurboek met een thema: dit boek heeft bijvoorbeeld het thema dieren. Maar je hebt ook thema’s zoals Harry Potter, reizen, bloemen, Parijs, etc.

kleurboek volwassenen - Dieren

 

Kaarten kleurboek: als je een kleine tekening wilt doen omdat je niet zoveel tijd heb, of omdat je hem in één keer af wilt maken zijn deze kaarten heel handig. Ze zijn niet groot en dus binnen een kleine tijd mooi ingekleurd. Daarnaast is het ook leuk om deze kaarten te versturen voor bijvoorbeeld een verjaardag!

kleurboek volwassenen - Kaarten

 

Goedkoop kleurboek: mocht je krap bij kas zitten of er gewoon niet veel geld aan willen uitgeven kun je even langs de Action! Voor 1 á 2 euro heb je een mooi kleurboek.

kleurboek volwassenen - Action

Kleur jij ook al? Of lijkt het je wat om uit te proberen?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *