Lies Lives Life

JIJ bent uniek!

Ik vergelijk mezelf altijd met anderen… Vast herkenbaar voor veel van jullie. Ik ben altijd minder mooi, minder goed, minder lenig, minder slim, minder volwassen, ect dan anderen om mij heen. Maar waarom vergelijken mensen zichzelf eigenlijk? Ik heb me er nog nooit beter door gevoeld. Er zijn altijd mensen die dikker of dunner zijn, die beter of slechter zijn. Maar waarom vergelijken? Vergelijken haalt je plezier in dingen die je doet zwaar naar beneden, en je zelfvertrouwen ook. Iedereen is uniek. Iedereen heeft zijn eigen kwaliteiten en valkuilen. Er zal altijd iemand beter zijn dan jou, en er zal altijd iemand dunner zijn dan jou. Maar JIJ bent uniek zoals je bent, JIJ

bent goed zoals je bent!

Als ik mezelf zou moeten omschrijven ben ik creatief, muzikaal, eerlijk, aanpassend (kan ook een valkuil worden), behulpzaam, sympathiek, zorgzaam, bescheiden, beschermend, eigenwijs (ik vond dat altijd negatief klinken, maar als je het je ‘eigen wijsheid’ noemt klinkt het weer positief), zorgvuldig, kieskeurig, doorzettend (soms too much), ijverig (richting perfectionistisch), kwetsbaar, lief, geduldig (als het om anderen gaat), nieuwsgierig, rustig, introvert, sociaal (als ik het gevoel heb dat ik de mensen om mij heen kan vertrouwen, anders ben ik meer teruggetrokken), trouw, zelfbewust en betrouwbaar. Maar ik ben ook afwachtend, onzeker, meegaand, kritisch (meer naar mezelf dan naar anderen) en gesloten. Ik vind het leuk om te schrijven, te luisteren naar mensen, te plannen en organiseren, maar ik ben weer minder goed in presenteren en mensen overtuigen. Ik hou ervan om creatief bezig te zijn op allerlei verschillende manieren. Ik geniet ervan als ik baby’s en kinderen zie, zo onschuldig, eerlijk en spontaan. Gevoelens vind ik maar een lastig iets. Waar ik van droom ben ik nog niet over uit. Ik hoop gelukkig te worden, gelukkig te worden met mezelf. Ik ben nog volop aan het ontdekken en leren, maar ik denk dat dit mij MIJ maakt. (Als jullie nog aanvullingen of aanpassingen hebben hoor ik het graag)

 

Dus dit is het moment dat ik stop met mezelf te vergelijken met anderen. Dat zal met vallen en opstaan gaan, maar ik hoop dat ik jullie ooit kan zeggen dat het mij gelukt is.

 

Ga je met mij de uitdaging aan?
Wat maakt jou wie je bent?
Wat maakt jou uniek?

 

3 thoughts on “JIJ bent uniek!

 1. Anoniem

  Mooi geschreven Lies!
  Ik ben openminded, observatief, kalm, extrovert, hoog gevoelig, speels en dromerig.
  Maar ik ben ook koppig, direct en vermijdend.

 2. Marieke

  Heey Lisa,
  Wat leuk om al je stukjes te lezen! En deze is ook heel herkenbaar hihi! Ook echt complimenten over hoe je de dingen omschrijft en alle uitdagingen die je aangaat en de keuzes die je maakt (ja ik meen het, geloof het allemaal maar oke? :))!
  Maar zonder mij er onderuit te kletsen: ik ben eigenzinnig, veelzijdig, creatief, lief, zorgzaam, empathisch, beetje melancholisch maar ik probeer om zo positief mogelijk te zijn en overal het beste van te maken, verder ben ik zelf-kritisch (soms wel iets te) maar ook een enorme doorzetter.
  Bedankt voor het delen van dit stukje!
  Liefs, Marieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *