Lies Lives Life

Inspirator van de maand: Nienke!

Het is alweer een hele tijd geleden, maar hier is weer een inspirator van de maand! Iemand die ij of andere mensen inspireert. Vorige keer interviewde ik Antje.

Deze maand interviewde ik Nienke Thurlings. Ik heb Nienke ontmoet bij de picknick die zij organiseerde voor ChickStart. Ze straalde een enorme rust en wijsheid uit, maar tegelijkertijd ook een gezellige kletsmajoor. Enjoy and get inspired!

 

Hoe zou je jezelf beschrijven zodat mensen die jou niet kennen je toch zouden herkennen…
“Ontspannen, levensgenieter en ik ben heel trouw. Soms ietsje té, want mensen kunnen best ver met me gaan. Maar als ik erachter kom dat je bewust niet zuiver of opportunistisch hebt gehandeld ben ik ook helemaal klaar met je. Ik vind eerlijkheid naar mezelf en anderen belangrijk. Kan in paniek raken over kleine dingen, maar bij grote problemen hou ik juist mijn hoofd heel makkelijk koel. Ik hou van (schater)lachen en goede gesprekken. Mijn uiterlijk is afhankelijk van mijn bui en wat ik die dag te doen heb. Ik heb joggingbroeken en kokerrokken in de kast en draag ze allebei even graag.

Dit lijkt nu wel een contactadvertentie. Haha.”

nienke


Wat zou je tegen je jongere-ik willen zeggen?
“Volgens mij zou iedereen dit tegen haar / zijn jongere versie willen zeggen: ‘Don’t worry, be happy.’ Tot nu toe is alles altijd weer op zijn pootjes terechtgekomen, of zelfs beter geworden, na een tegenslag. Ik probeer dat advies ook nu toe te passen op mezelf. Over een paar jaar zal ik lachen om bepaalde ervaringen of kunnen zien wat het me gebracht heeft. Ik geloof echt dat je alles kunt omzetten naar iets positiefs. Maar ja… Probeer jezelf dat maar eens te vertellen als je er middenin zit, he?”


Wat is jouw sterkste kwaliteit?
“Ik ben oplossingsgericht en ben in tijden van crisis vaak juist heel kalm. Natuurlijk kan ik erg geraakt zijn als het ergens mis gaat. Maar na die eerste teleurstelling zie ik snel nieuwe kansen. Én ik ben een levensgenieter. Ik hou van de kleine momenten: ijsjes in de zon, koffie met vrienden.”


Waar ben jij het meest dankbaar voor?
“Dankbaarheid zit voor mij in de dagelijkse dingen. Dat ik eten op mijn bord heb en dat het vaak nog echt lekker eten is ook. Voor mijn grote liefde JB en mijn familie en vrienden. Wanneer ik lekker uitgerust wakker word. Als ik een bijzonder gesprek had in de trein. Dankbaarheid is in mijn ogen liefde voor het leven.”


Waar ben jij in je dagelijks leven zoal mee bezig?
“Ik geef trainingen en coaching aan (jonge) vrouwen, ik help hen om keuzes te maken vanuit hun hart. Dat kan op ieder gebied zijn. Van kleding en make-up, tot de carrière die je nastreeft en de relaties die je onderhoudt. Samen met Martine Heemskerk ben ik ook ChickStart begonnen. We maken video’s op YouTube en organiseren bijeenkomsten om vrouwen verder te helpen bij het volgen van hun hart.

Daarnaast geef ik carrière en stresstraining aan young professionals, bij universiteiten en zakelijke dienstverleners. Daarbij hoort mijn blog Jongburnout.nl, dat grotendeels gaat over stress, ontspanning en carrière.”


Waarom ben je begonnen met je blog Jong Burnout?
“Omdat ik zelf op mijn 24e een burnout kreeg en op internet bijna geen bruikbare tips of ervaringen van anderen tegenkwam. Het was in eerste instantie vooral bedoeld om wat kennis door te geven, maar is inmiddels uitgegroeid tot iets dat veel groter is dan dat.”


Wat is jouw favoriete quote of spreuk?

 ‘You have to jump before your parachute opens – Steve Harvey’

“Als je wilt zweven en echt wilt voelen wat het betekent om te doen wat je het allerliefste doet, moet je vaak eerst een dappere stap zetten. In het diepe springen. En dat is eng. Want voordat je parachute opent moet je springen en een tijdje vallen. Maar vroeg of laat opent die parachute voor iedereen heb ik gemerkt. Toen ik mijn burn-out had, had ik daarnaast 4000 euro schuld, een onprettige woonsituatie en mijn vriend zat in China voor zijn opleiding. Het leek alsof ik maar bleef vallen, er kwam geen eind aan de ellende. Maar langzaam ben ik daaruit gekrabbeld en is mijn leven nu (zes jaar later) zelfs beter dan daarvoor. Soms duurt het even, maar de parachute gaat altijd open.”


Als er één droom in vervulling mocht gaan, welke zou dat dan zijn?
“Mijn grootste droom is dat ChickStart.org het grootste Nederlandse platform wordt voor vrouwen empowerment. Dagelijks vrouwen inspireren, motiveren en (heel belangrijk) activeren om hun hart te volgen en lekker in hun vel te zitten. Ik wil samen met Martine heel graag een community bouwen waarbij vrouwen elkaar daarin ook steunen. Geen toestemming meer vragen, maar gewoon BAM! zelf eigenaarschap nemen over je leven.”


Wat zou je nog aan de lezers willen meegeven?
“Jij weet wat het is dat je het allerliefste wilt. En je weet ook heel goed wat je nu het aller hardste nodig hebt. Misschien durf je het niet toe te geven of er om te vragen, maar dat is iets anders. JIJ weet wat het is dat je hier komt doen en niemand kan het zoals jij. JIJ bent uniek. Dus ga het doen. Begin klein. Al doe je elke dag tien minuten iets wat ermee te maken heeft. Maar doe het elke dag en bouw dit consequent uit. Er zijn geen grenzen aan wat je kunt bereiken.”

Aldus Nienke!

Heb jij iemand die jou inspireert en waar je wat meer van wilt weten? Laat het mij dan weten door middel van een reactie hieronder of een persoonlijk berichtje via het contact formulier. Wie weet staat volgende maand jouw inspirator in mijn blog…

 

Tagged on:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *