Lies Lives Life

Dove = Beauty?

Douchegel, deodorant, shampoo, conditioner… Ik dacht dat Dove gewoon een verzorgingsmerk was net zoals vele andere merken. Maar afgelopen week kwam ik erachter dat Dove veel meer doet! Dove Self-Esteem programma, motiverende filmpjes en onderzoeken.

Onderzoek
Het Dove onderzoek naar Self Esteem laat zien dat vrouwen en meisjes het moeilijk vinden om hun natuurlijke schoonheid te zien.  Ik vind het op de eerste plaats ontzettend mooi dat zo’n merk niet alleen maar producten verkoopt, maar ook dit soort dingen onderneemt. Dat neemt niet weg dat ik het erg verdrietig vind dat maar 4% van alle vrouwen wereldwijd zichzelf mooi vindt. Of dat 22% van de meisjes in Nederland (leeftijdscategorie 10-17 jaar) (sociale)activiteiten vermijden omdat ze zichzelf niet mooi genoeg vinden. 
Ook al is het voor mijzelf erg herkenbaar, ik zou al die mensen graag willen zeggen dat ze prachtig zijn zoals ze zijn. Met alle imperfecties. Dat maakt jou tot wie je bent. Niemand is helemaal perfect. En wat is perfect eigenlijk? Dat verschilt voor iedereen.

#MyBeautyMySay
Laatst kwam ik een filmpje van Dove tegen dat over schoonheid van de vrouw gaat. Er valt niet veel over te vertellen, je moet het gewoon zien…

#BeYOUtiful

Tagged on: ,

One thought on “Dove = Beauty?

  1. Danique

    Voor mijn dansexamen (op de middelbare school) heb ik een solo gemaakt vanuit een filmpje van Dove (dat filmpje ging over de impact van reclames en een mediabeeld op jonge meisjes).
    Dove maakt al heel veel jaar hele mooie (reclame)filmpjes, fijn dat je deze nu ook ontdekt hebt. Ze zijn inspirerend 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *