Lies Lives Life

Leef jij vanuit jouw eigen kernwaarden?

Laatst las ik ergens iets over waarden en kernwaarden. Het schijnt dat als je weet wat jou kernwaarden zijn, je gelukkiger wordt. Dit komt omdat je keuzes kunt gaan maken vanuit de waarden die jij belangrijk vindt. De vier of vijf meest belangrijkste waarden zijn je kernwaarden.

 

Maar wat zijn waarden eigenlijk? Waarden zijn dingen die voor jou belangrijk zijn, dingen waar je niet zonder kunt of wilt. Eigenlijk zijn het woorden die de handleiding voor jouw leven vormen: Deze bepalen hoe je met andere mensen om gaat, hoe je naar jezelf kijkt, met wie je samen leeft, welke baan je kiest, waar jij je tijd aan besteed, ect.  Een voorbeeld: Vanuit de kernwaarde ‘passie’ kies je de baan die jou uiteindelijk het meeste energie geeft, en niet de baan die het meeste geld verdiend.

 

Kernwaarden geven dus richting aan je leven en maken het makkelijker om keuzes te maken. Voorbeelden van waarden zijn: vrijheid, geld, creativiteit, prestatie, spiritualiteit, liefde, eerlijkheid, verbondenheid, vriendschap, zekerheid, ect. Voor meer kernwaarden klik op deze link.

 

Ik ben nog aan het ontdekken wat mijn kernwaarden zijn; liefde, creativiteit, balans, groei, inspiratie, verbondenheid? Twee wil ik er graag met jullie delen.

 

Liefde, de basis van alles. Ik neem het even heel breed: liefde voor jezelf, liefde voor anderen, liefde voor de dingen die je doet. Ik denkt dat je zonder liefde niet gelukkig kunt zijn. Met dit punt moet en ben ik hard aan het werk.

 

Balans… Tussen werk en privé, tussen spanning en ontspanning, tussen goed en slecht. Ik merk dat ik heel erg van het uiterste ben: Of ik stop alle tijd in werk, of ik doe helemaal niks. Of het is helemaal goed, of het is slecht. Ik wil wat meer dat grijze gebied daartussen opzoeken, dat geeft veel meer rust.

 

Wat zijn jouw kernwaarden?

 

Mocht je nog meer bezig willen zijn met jouw kernwaarden, kijk dan deze webinar van David de Kock over Kernwaarden en je Comfortzone.

 

 

2 thoughts on “Leef jij vanuit jouw eigen kernwaarden?

  1. Lisa

    Hee Viralisious, wat tof dat je trouw mijn Blogs leest :). Bedankt voor het compliment! Mocht je nog thema's hebben waar je graag over zou lezen hoor ik het graag. Groetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *