Lies Lives Life

Inspirator van de maand: Merel!

Iedere maand interview ik iemand die mij of andere mensen inspireert: Inspirator van de maand. Vorige maand interviewde ik Charlotte vanden Reek.

 

Deze maand interviewde ik Merel Lamboo. Merel is schrijfster en heeft haar eigen Blog ‘Geluk is een keuze’. Zoals de naam al zegt is het haar missie om de wereld te laten zien dat geluk niet op je ligt te wachten, maar dat geluk er op elk moment kan zijn. Het enige wat je ervoor hoeft te doen is je bewust worden van dat wat jou gelukkig maakt en daar steeds weer voor kiezen.

 

Merel inspireert mij met haar blog omdat ze laat zien dat het leven niet altijd rozengeur en maneschijn is, maar dat het het wel waard is! Ze beschrijft haar grote ontdekkingsreis van het leven. Enjoy! J

 

Hoe zou je jezelf beschrijven?
Ik ben een hele nieuwsgierige, nooit uitgeleerde jonge vrouw die haar weg in het leven aan het ontdekken is. Dit jaar staat voor mij in het teken van meer openheid, onder andere over die zoektocht, dus ik denk dat ik mezelf inmiddels ook wel als open zou beschrijven. Ook ben ik creatief en hopelijk inspirerend!

 

Waar kunnen wij jou voor wakker maken?
Roti! Zon! Zee! Mini-varkentjes! Ik kan nog wel even doorgaan hoor… Maar voor de meer diepgaande zaken, zoals een goed gesprek of mooie mensen – waar ik enorm van houd – kun je me beter niet wakker maken. Daar moet ik echt even voor opstarten! Tenzij Oprah naast m’n bed staat. Maak me dan alsjeblieft wakker.

Wat zijn drie kernwaarden waar jouw leven om draait? Waar je je keuzes op baseert?Toevallig ben ik dit jaar bezig met het jaarprogramma van 365 Dagen Succesvol, waarin ik voor het eerst kennis maakte met kernwaarden. Ik heb de volgende 5 gekozen:

 

– Kloppend Hart (liefde, passie, vertrouwen, balans, soort zoekt soort, warmte)
– Vrijheid (speels, spontaan, licht, avontuur, improviseren)
– Open (raakbaar, nieuwsgierig, verwonderd, uitdaging, leren, ruimte)
– Creatief (anders, oplossingsgericht, experimenteel, uniek, flexibel)
– Indruk Maken (inspireren, motiveren, doorgeven, verschil maken)

 

Ik weet niet of ik al kan zeggen dat ik mijn keuzes hier op baseer. Ik doe veel op gevoel en intuïtie dus waarschijnlijk wel, maar het is niet zo dat ik, wanneer ik voor een grote keuze sta, dit lijstje erbij pak om te kijken of het wel past. Misschien moet ik dat eens proberen!

 

Waar ben je het meest trots op?
Wow… Dat is een goede vraag. Ik denk dat ik het meest trots ben op mezelf. Ik heb de afgelopen jaren hard gewerkt aan worden wie ik ben, aan mijn eigen persoonlijkheid naar voren laten komen ongeacht wat mensen ervan vinden of denken. Dit is niet altijd makkelijk, maar wel iets waar ik voor sta en waarvan ik vind dat veel meer mensen het zouden moeten doen. Hopelijk ben ik daarin een goed voorbeeld. Wanneer we ons eigen licht laten schijnen, geven we anderen de toestemming om dat ook te doen, zei Marianne Williamson ooit. Ben ik het helemaal mee eens!

 

Wie is jouw voorbeeld?
Ik ben groot fan van Oprah, om hoe zij altijd de juiste vragen weet te stellen en nooit uitgeleerd is. De interesse en nieuwsgierigheid die zij toont in de mensen waar ze mee in gesprek is vind ik inspirerend. Ik droom ervan om ooit door haar geïnterviewd te worden, hahaha.

 

Ook Elizabeth Gilbert vind ik een enorm inspirerende vrouw. Zij heeft een boek geschreven (Eat, Pray, Love) waarin ze de rauwe werkelijkheid heeft laten zien van een situatie die we waarschijnlijk allemaal wel eens doormaken: jezelf volledig verliezen en dan weer terug moeten vinden. Dit kwam voor mij precies op het juiste moment en sindsdien ben ik haar gaan volgen, ook op Social Media e.d. Niet alleen haar schrijfstijl maar ook de eerlijke en echte manier waarop zij met haar fans communiceert vind ik super tof, ze is lekker gek en heeeeeel menselijk. Houd ik van.

 

Is er iets in jouw leven gebeurd wat je totaal veranderd heeft?
Oh, genoeg! De meest indrukwekkende vond ik toen ik op stage ging naar Suriname. Ik zat in het laatste jaar van de opleiding Docent Dans op de Fontys Dansacademie en kreeg de kans om les te gaan geven op verschillende scholen en bij verschillende groepen in Suriname. Geen seconde over getwijfeld of ik dat moest doen! Uiteindelijk heb ik in Suriname veel meer over mezelf geleerd dan van het lesgeven of dansen, ik kwam namelijk mezelf voor het eerst in jaren tegen. Ik zag ineens hoe ik mezelf had aangepast voor de mensen waar ik van hield, alles om maar een meisje te zijn waar zij van zouden houden en bij in de buurt zouden blijven. Maar zo wilde ik helemaal niet zijn! Ik had het gevoel dat ik mezelf niet (meer) was, en de letterlijke afstand van die mensen waarvan ik het bangst was om ze kwijt te raken gaf me de ruimte om weer kennis te maken met mezelf. Ik werd een beetje verliefd op de persoon die ik eigenlijk was! Sindsdien heb ik me voorgenomen om nooit, maar dan ook nooit meer mezelf aan te passen of te veranderen voor iemand. Als ze me niet leuk vinden zoals ik ben hebben ze pech!

 

Als er een droom in vervulling mocht gaan, welke zou dat dan zijn?
Dan zou ik een boek schrijven en uitbrengen wat mensen aan het denken zet over wie ze zijn en de manier waarop ze in het leven staan. Yieks. Ik zei het echt. Wordt aan gewerkt J

 

Wat doe je als je even in de put zit?
Wijn drinken! En yoga, maar vooral schrijven. Ik merk dat ik de laatste tijd veel meer tijd voor mezelf nodig heb om weer op te laden. Doordat ik vaak het gevoel heb dat het in mijn hoofd allemaal heel snel gaat en nauwelijks te volgen is, ga ik dan net zo lang schrijven tot mijn hoofd “leeg” is en kan ik daarna op mijn gemakje teruglezen wat ik allemaal denk. Ik vind het fijn om te onderzoeken waarom ik in de put zit, wat voor gedachten of gevoelens zorgen ervoor dat dit gebeurt? Kan ik daar iets aan veranderen? Hoe dan? Vaak schrijf ik hier dan een blog over, want als het mij kan helpen kan het vast ook een ander helpen!

 

Wat is jouw favoriete quote?
Hmmm… Mijn liefde voor quotes begon toen ik “I am in charge of how I feel and today I am choosing happiness” tegenkwam. Eigenlijk is alles daarmee begonnen, het schrijven en het leven zoals ik nu doe… Ja, ik ben me heel bewust van de verantwoordelijkheid voor mijn gevoel en zelfs voor mijn leven. Ik kies ervoor om gelukkig te zijn!

 

Wat wil je als laatst de lezers nog meegeven?
Wees jezelf. Wees jezelf en wees niet bang voor wat mensen daarvan vinden. De juiste mensen vinden het te gek, dat is het belangrijkste. En als iedereen je aardig vindt, heb je geen persoonlijkheid! Dit is jouw leven, dus doe waar jij gelukkig van wordt. Alsjeblieft. Als we dat allemaal zouden doen wordt de wereld denk ik een stuk gezelliger!

 

Aldus Merel!

 

Heb jij iemand die jou inspireert en waar je wat meer van wilt weten? Laat het mij dan weten door middel van een reactie hieronder of een persoonlijk berichtje. Wie weet staat volgende maand jouw inspiratie bron in mijn blog.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *