Lies Lives Life

Inspirator van de maand: Liane!

Ik denk dat iedereen het wel heeft: een persoon in je omgeving waar je bewondering voor hebt, iemand die jou inspireert. Het leek mij tof om zo iemand te interviewen en zo de inspiratie door te geven.

 

Een inspirerend persoon voor mij is Liane van der Burg-Nout. Ik bewonder haar omdat ze een geweldige moeder is van 6 (!) mooie kinderen. Ze ziet overal het positieve in, is zichzelf en staat altijd klaar voor anderen. Ik heb haar mogen interviewen waardoor ik de inspiratie weer door kan geven. Enjoy!

 

Hoe zou je jezelf voorstellen in één zin?
“Liane van der Burg, 43 jaar, gelukkig getrouwd met Johan en de georganiseerde chaotische moeder van 6 kinderen.”

 

Hoe zouden jouw vrienden je voorstellen?
“Liane van der Burg, de laagdrempelige people-pleaser. Laagdrempelig als in makkelijk om dingen aan/van te vragen.”

 

Wat was je eerste gedachte vanmorgen toen je wakker werd?
“Ik draaide me om, keek mijn man aan en dacht: ‘Wat ben ik blij met het leven wat ik nu heb!’”

 

Wat is het beste gevoel dat je ooit hebt gehad?
“Toen ik met ons hele gezin op de ski’s bovenop een hoge berg in Oostenrijk stond met alleen maar een helder blauwe lucht en wit besneeuwde bergtoppen om je heen. We maakten een afdaling met papa voorop, de kids er tussenin en mama als “veegwagen” achteraan……. Hoe mooi is de wereld en hoe rijk ben ik. Of toen we gewoon met z’n allen in het bos liepen op een zonnige herfstdag, terwijl de zon tussen de bomen met hun roodbruine bladeren doorscheen……. Dan kan mij zo ineens een geluksgevoel bekruipen!”

 

Heb je favoriete muziek? En waarom is dat je favoriete muziek?
“Qua dansmuziek heb ik een hele sterke voorkeur voor ‘Latijns-Amerikaans’. Heerlijk uit je dak gaan op die opzwepende tonen. Gewoon niet nadenken maar bewegen op het ritme; HEERLIJK!

 

Qua ‘luister-muziek’ heb ik wel voorkeuren, maar dat is geen specifiek genre. Door mijn tijd in Amerika is mijn Engelse taal vloeiend; teksten zijn daarom de basis van mijn favoriete nummers….

 

Hold On van Wilson Phillips.
Love can build a bridge van The Judds.
Honey I’m home van Shania Twain.
Halleluja van Nick Schilder ( of een van de vele andere vertolkingen).
Dimmin’ of the day van Bonnie Raitt.
The reason van Carole King.
 

 

En zo zijn er nog veel meer. Maar meestal staat de radio gewoon op Q-Music.”

 

Is er een moment in je leven geweest die jou totaal heeft veranderd?
“Ja. Ik was 17 jaar, klaar met mijn middelbare school en ik had geen idee wat ik wilde worden. Een tante in Amerika nodigde mij toen uit om een jaar bij haar te komen wonen en het laatste jaar van de High school te doen. Van “het zusje van Theo” werd ik toen ineens “Liane, HET meisje uit Nederland”. De metamorfose was compleet. Van het meisje wat nooit het achterste van haar tong liet zien en nooit voor haar mening uitkwam, werd ik (door het zelfvertrouwen wat mijn nieuwe “positie” met zich meebracht) een verbaal sterker persoon met een eigen mening die weerbaar was in discussies maar, door de ervaringen van voorheen, nooit kwetsend.”

 

Welk dier beschrijft jou en waarom?
“Een bij; kleurrijk, altijd bezig, zorgzaam, druk, maar ook breekbaar (vleugels).”

 

Waar haal je je inspiratie vandaan?
“Van mijn kinderen. Als ik naar hun kijk en zie hoe ze zich ontwikkelen, dan ben ik zo trots dat ik daaraan heb mogen bijdragen. Dat geeft mij de kracht om het beste uit mezelf te halen op alle gebieden.”

 

Wat is je favoriete quote?

 

 

 
Wat zou je als laatste nog aan de lezers mee willen geven?
“Wanneer je met tegenslag te maken krijgt, kun je twee dingen doen:
1.       Kniezen en huilen
2.       Accepteren en kijken wat nu je opties zijn.
Daarmee wil ik niet zeggen dat als je het accepteert je niet mag huilen! ‘Vecht niet tegen tranen, hoe pijnlijk ze ook voelen. Je hebt ze nu eenmaal nodig, om je hart weer schoon te spoelen.’ Maar als je gehuild hebt, bedenk dan dat er altijd mensen zijn die het nog minder goed/mooi hebben. Accepteer de tegenslag en bedenk wat nu je opties zijn. Er is altijd wel een optie die goed voor jou zal uitpakken. En geniet van de kleine dingen; geld maakt niet gelukkig! De mensen om je heen behoren jou gelukkig te maken; doen ze dat niet, dan moet je misschien op zoek naar andere mensen om je heen die je wel gelukkig maken.

 

Wat je zaait, zal je oogsten. Wat je uitstraalt, trek je aan. Wat je geeft, zal je ontvangen. Wat je gelooft, krijg je gedaan!”

 

Aldus Liane!

 

Heb jij iemand die jou inspireert en waar je wat meer van wilt weten? Laat het mij dan weten door middel van een reactie hieronder of een persoonlijk berichtje. Wie weet staat volgende maand jouw inspiratie bron in mijn blog.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *