Lies Lives Life

Inspirator van de maand: Kwok!

Iedere maand interview ik iemand die mij of andere mensen inspireert: Inspirator van de maand. Vorige maand interviewde ik Merel Lamboo.

 

Deze maand interviewde ik Kwok Wan. Ik heb Kwok een paar maanden geleden leren kennen omdat ik voor zijn dansschool ging werken als administratief medewerkster. De eerste keer dat ik hem sprak leerde hij mij meteen een aantal wijze lessen, wat mij de rest van de avond nog aan het nadenken heeft gezet. Hij inspireert mij door de manier waarop hij in het leven staat: altijd positief.
Enjoy and get inspired!

 

Hoe zouden anderen jou beschrijven?
Dat zou je natuurlijk moeten vragen aan anderen. Maar wat ik in de wandelgangen heb gehoord is ‘De intelligente gek die van alles bedenkt, en altijd een warhoofd is.’ Anderen beschrijven me ook wel als de positiviteitsgoeroe. Daar ben ik het ook wel mee eens, The wizard of goodness.

 

Waar ben je het meest dankbaar voor?
Ik ben voor veel dingen dankbaar, maar vooral ben ik dankbaar voor de mensen om mij heen. Ik heb een geweldige vrouw die aan mijn zijde staat en die mij steunt in al mijn gekkigheid. Ik heb toffe vrienden en ontmoet de mooiste mensen. Zelfs helemaal uit Lisa-land, die mij komen helpen met een warm hart. Als ik terug kijk op mijn leven (maar dat doe ik niet zo vaak) ben ik dankbaar voor de dingen die mij gelukt zijn. Dan denk ik ‘Jeetje, dat heeft die kleine chinees maar weer geflikt!’. Maar bovenal: het zijn niet de dingen, maar het zijn de mensen en de momenten die ik in mijn leven mag hebben waar ik dankbaar voor ben.

 

Wie is jouw grote voorbeeld?
Mijn grote voorbeeld was een lange tijd Si Fu Wong Shun Leung. Hij was een hele wijze man die op een simpele manier hele complexe dingen kon uitleggen. Dat is meesterschap in mijn optiek. Hij was een man die het vermogen had om te doceren én te vechten. Een goede vechter is niet altijd een goede docent, en een goede docent is niet altijd een goede vechter, maar hij had beide kwaliteiten. Daarnaast was hij gewoon een inspirerende persoonlijkheid. Ik was gewoon blij om met én bij hem in de buurt te zijn. Het is al 20 jaar geleden dat mijn meester is overleden.

 

Nu heb ik mensen om mij heen die mijn inspireren en mij raken. Mijn vriendin bijvoorbeeld, is een hele wijze vrouw. Voor haar jonge leeftijd zegt ze dingen die toch wel hout snijden. Zij is eigenlijk wel een goed voorbeeld van hoe ik eigenlijk ook kán zijn. Mijn vriendin is echt het tegenovergestelde van mij. Ik ben altijd heel druk, zij is altijd heel rustig en kalm. Ik ben altijd heel opgefokt, zij is altijd wijs.

 

Welke eigenschap zou je het liefst van je vriendin willen lenen?
Dat zijn er eigenlijk heel veel haha. Zij is vaak heel kalm en rationeel, dat ben ik meestal niet. Ik ben meer emotioneel en opgefokt. Door haar kalmte kan ze veel beter overzicht houden, een helikopter view. Daarnaast heeft zij nog meer mensen kennis dan ik. Ze is instaat om te voelen of iemand goed of kwaad aardig is. Daarom is ze denk ik ook zo goed met dieren, want met dieren kan je niet praten. Ja, dat is iets wat ik wel heel bijzonder vind aan mijn vriendin.

 

Wat is het beste gevoel dat je ooit hebt gehad?
Ik heb eigenlijk elke dag wel een geweldig gevoel! Als ik leef, dat is fantastisch. Als je seks kunt hebben, is mooi. Als je kunt dansen, is fijn. Wanneer je voelt dat iets wel lukt wat voorheen niet lukte. Al die kleine overwinningen. Ik ben eigenlijk constant heel dankbaar en gelukkig. Volgens mij is het hoe je jezelf instelt in je leven, of je ook kan genieten van kleine dingen, want het zit in je hoofd. Ja, ik vind álles gewoon geweldig. Misschien is dat wel die positiviteitsgoeroe. Maar het mooiste gevoel is denk ik wel het gevoel van overwinning op jezelf…

 

Wat is jouw favoriete quote?

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Is er iets in jouw leven gebeurd wat jou totaal veranderd heeft?
Rond mijn 23e jaar ben ik een tijd lang suïcidaal geweest. Ik had geen zin meer en was klaar om er een einde aan te maken. Gelukkig had ik niet genoeg moed om het te doen. Ik ben er nog steeds. Dat stukje drama heeft mijn leven vrij drastisch veranderd. Ik was vrij idolaat. Ik trainde elke dag vechtsport, vechtsport was mijn hele leven. Dans vond ik toen der tijd de meest zinloze vorm van beweging. Toch was dat het moment dat ik ben geswitcht, en dans tot me heb genomen. Aan het eind van die suïcidale periode dacht ik ‘Het maakt toch niet meer uit, fuck it, ik ga het gewoon proberen. Misschien ontmoet ik daar wel een surrogaat meisje die ik verloren ben.’ 15 jaar later is mijn droom uitgekomen, en heb ik mijn vriendin ontmoet in de dansscène.

 

Wat doe je als je even in de put zit?
Ff stressen, maar daar kom ik vaak wel snel uit. Een tijd geleden was ik dus depressief, dat had nog een jarenlange na sleep van 8 jaar ofzo. Aan het einde van die periode, ongeveer 6 jaar geleden, leerde ik al die positiviteitsgoeroe’s, motivational speakers en life coaches kennen. Éen van die gasten die had een theorie, de theorie van het elastiekje. Dat gaat als volgt: je doet een elastiekje om je pols, en zodra er een negatieve gedachte op komt trek je aan het elastiekje en laat je los. Natuurlijk doet dat even zeer, maar de gedachten erachter is dat je brein geconditioneerd wordt dat het zeer doet als je negatieve gedachtes hebt. Als je dit 30 dagen lang volhoudt komen de negatieve gedachtes niet meer terug. Dus ik heb mezelf eigenlijk geconditioneerd om geen negatieve gedachtes meer te hebben. Nu helpt het ook als je een vriendin hebt die altijd positief is, maar voor dat ik mijn vriendin leerde kennen gebruikte ik dus het elastiekje.

 

Als er één droom in vervullen mocht gaan, welke zou dat dan zijn?
Dit zijn van die vragen waarop ik, en vele anderen waarschijnlijk ook, zou antwoorden ‘Dat ik nog heel veel mag wensen en dromen mag verwezenlijken.’ Maar daar zit ook een stukje waarheid in. Ik wil nog heeeel veel dromen verwezenlijken. Ik hoop dat ik de kracht, de moed, de energie en de liefde blijf behouden, de kracht heb om de tegenslagen die in het leven zullen komen te blijven overwinnen voor mezelf, maar ook voor de anderen. Als een soort inspiratie put.

 

Wat wil je de lezers als laatste nog meegeven?
Blijven hopen, blijven dromen! Logica brengt je van A naar B, alleen je verbeeldingskracht brengt je overal.

 

Aldus Kwok!

 

Heb jij iemand die jou inspireert en waar je wat meer van wilt weten? Laat het mij dan weten door middel van een reactie hieronder of een persoonlijk berichtje. Wie weet staat volgende maand jouw inspiratie bron in mijn blog.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *