Lies Lives Life

Inspirator van de maand: Charlotte!

Iedere maand interview ik iemand die mij of andere mensen inspireert: Inspirator van de maand. Vorige maand interviewde ik Liane van der Burg.

 

Deze maand aan het woord: Charlotte van den Reek. Charlotte is danseres, dansdocent en choreograaf en inspireert daarmee en daarnaast vele mensen. Ik vind Charlotte inspirerend omdat ze 100% zichzelf is, een ontzettend groot hart heeft en het mooiste uit iedereen probeert te halen. Ik heb haar mogen interviewen waardoor ik de inspiratie weer door kan geven. Enjoy!

 

Hoe zou iemand die dicht bij je staat jou beschrijven?
Zelf zou ik zeggen: Chaotisch, (te?) veel energie, houd nooit haar mond, wil alles tegelijk, stretcht waar ze kan, gepassioneerd, eigenwijs en enthousiast. Maar ik heb het meteen even gecheckt, want weet ik veel wat anderen zouden zeggen? Het waren hele mooie cadeaus die ik te horen kreeg..!

 

Geweldig gek persoon met enorm veel doorzettingsvermogen en heel veel positieve energie.

 

 “Open, lief, creatief, beetje druk, openminded, enthousiast, gepassioneerd, daar kun je op rekenen, mooi, sexy, geen zeurvriendin, een vrouw waar je alles bij kwijt kunt, laat anderen altijd in hun waarde. Straalt dat ook uit, iedereen mag zijn wie hij is, Char zal je altijd accepteren, de mooiste mens in haar hart die ik ooit ontmoet heb.”

 

Ik werd er verlegen van, omdat ik als ik dit zou lezen zou denken: ‘Wauw, die persoon wil ik ontmoeten!’ En dan ben ik dat zelf?! Ja daaaag, ik word weleens wakker dat ik denk ‘Ooooo, daar is ze weer…. Pfff…. vermoeiend’ 🙂

 

Waar kunnen wij jou voor wakker maken?
Chocola! Fouettes draaien! Dansen met de BeYOU DanceCrew, kopje koffie drinken met mijn vriend. Knuffelen met mijn konijntjes & rocken met mijn Furby. Voor zoveel! Als ik geen slaap nodig zou hebben, zou ik altijd wakker willen zijn om dingen te doen. Stilzitten is een no-go. De uitdaging zit ‘m er meer erin of je me wakker KRIJGT, want dat schijnt nog niet zo makkelijk te zijn.

 

Wat is je sterkste kwaliteit?
Doorzetten, ook meteen mijn zwakste kwaliteit. Soms is opgeven de oplossing. Kiezen hangt daarmee samen. Want kiezen betekent het opgeven van andere opties en het dus niet doorzetten ervan. Lastig. Maar dankzij doorzettingsvermogen kom je verder en ontdek je nieuwe dingen. Een waanzinnige ervaring.

 

Waar haal jij je inspiratie vandaan?
Waar niet uit? Uit een programma op tv, een Japans heavy-metal-nummer dat mijn vriend voor de grap opzet. Iets wat een leerling zegt en me compleet anders naar dingen laat kijken. Op zoek naar hoe het niet hoort: mijn kleren ondersteboven of achterstevoren aandoen, de muziek achterstevoren afspelen of bedenken hoe een gebruiksvoorwerp zou werken als het juist niet daarvoor gebruikt zou worden maar voor iets heel anders. Uit omgang met anderen, social media (on)mogelijkheden, mijn eigen leven, mijn huisdieren. En grote muze van mijn choreografieën: mijn vriend. Never a dull moment. 🙂

 

Waar ben je het meest trots op?
Mijn doorzettingsvermogen en lef. Ik ben niet bang om op mijn bek te gaan. Ik wil uit mijn comfort zone gaan omdat ik daar nieuwe ervaringen op kan doen en dat is dan telkens toch weer heel gaaf. Ondanks het onderuit gaan. Voorbeeld: een jaar geleden vertelde ik mijn opdrachtgever dat ik wel een tissu act in de trapeze weg kon geven gedurende 2 maanden, 7 dagen per week, 3x per dag, naast 2 paaldansacts in dezelfde show (!). Geen idee hoe dan, maar leek me een interessante uitdaging. Hoogtevrees en frustratie ten top is het toch gelukt. Inclusief het vallen en het oplopen van pijnlijke blessures. Maar dankzij lef en doorzettingsvermogen wel iets gedaan waar ik trots op ben.

 

Dit zijn kwaliteiten die ik in anderen ook erg waardeer. In leerlingen en op persoonlijk vlak. Onder andere bij mijn vriend en mijn konijntjes, die dat nog steeds trekken zo met mij in hun personal space. Daar komt best wat doorzettingsvermogen bij kijken…

 

Wie is voor jou een groot voorbeeld?
Mijn ouders. Ik wilde danseres worden, wat zij in eerste instantie liever anders hadden gezien. Maar ze accepteerden mij uiteindelijk om wie ik ben en waar mijn passie ligt. Dat voelt heel veilig en fijn. Veiligheid vind ik een belangrijke fundering om vanuit daar je grenzen op te zoeken en nieuwe uitdagingen aan te gaan. Mijn ouders zijn een grote inspiratie voor mij om te kijken waar ieders kracht zit en om me er dagelijks aan te herinneren iedereen in zijn of haar waarde te laten.

 

Pim Fortuyn. Mijn geschiedenisleraar op Lek & Linge daagde leerlingen uit om verhalen niet zomaar te geloven en ze zelf te onderzoeken. Tegelijkertijd noemde hij Pim Fortuyn een grote clown. Dus moest ik dat uitzoeken; hoe zat dat met een clown in de politiek? Ik schreef hem brieven, om te checken waar die vreemde uitspraken op sloegen. Hij werd een penvriend die mij zeer dierbaar was. Ik zat in een periode waarin ik me onzeker over mijzelf en mijn toekomst voelde. Ik vroeg me af waarom ik anders was dan anderen, en ik voelde me ook niet fijn in groepen. Wat hij schreef was voor mij toen een houvast om verder te gaan:

 

Met gelijkheid heb ik niets. Wel met gelijkwaardigheid, maar dat vind ik écht iets anders. Als mens staan we allemaal naast elkaar. Maar niet iedereen is gelijk en dat vind ik wel mooi. Juist de verschillen zijn interessant.”

 

Wat ik nog wel het meeste heb geleerd, van zowel hem als mijn geschiedenisleraar, is dat je nooit zomaar ‘verhalen’ over anderen moet geloven. Ik heb Pim Fortuyn ervaren als een warm, lief en juist sociaal mens. Ik vond het heel erg zoals hij in de media werd neergezet. Verhalen over anderen kun je beter eerst zelf checken, voordat je conclusies trekt.

 

Sylvie Guillem. Haar vind ik de meest waanzinnige, veelzijdige en hardwerkende dansers op de aardbol. Gezegend met een flinke dosis talent, maar heeft daar zo ontzettend veel meegedaan op allerlei vlakken. Ze heeft nooit gedacht ‘Prima, nou kan ik het allemaal wel, ik ga ff chillen op mijn billen’. Maar ze is nieuwe wegen ingegaan. Zowel als danseres en als mens is zij een grote inspiratie voor mij.
 
Als er één droom in vervulling mocht gaan, welke zou dat dan zijn?
Op micro niveau: Dat ik nog heel lang mag genieten van de mensen om mij heen die mij dierbaar zijn. In een gezond lichaam dat hopelijk nog heel lang van alles kan.

 

In de zin van wat ik nog zou willen doen: met mijn dansgezelschap de BeYOU DanceCrew dans inzetten om mensen te motiveren bepaalde maatschappelijke kwesties van een andere kant te bekijken. En dit naar een bijzonder hoog niveau te tillen. Deze dansers zijn absoluut prachtig van binnen en van buiten en ik hoop nog heel lang met hen te dansen en te groeien, en waanzinnige producties te maken. In het verlengde daarvan zou het dus een droom zijn om de loterij te winnen, zodat ik een grote bus kan kopen om mijn dansers na optredens thuis te brengen en een danshuis op te richten waar iedereen altijd welkom is. Om te dansen, te chillen, te slapen, te knutselen en te kletsen!

 

Wat is jouw favoriete quote?
Weer eens kan ik niet kiezen. Dat zijn er 3 zijn die met elkaar samenhangen.

 

‘If it doesn’t challenge you, it doesn’t change you’ – Fred de Vito
‘We learn from failure, not from success’ –  Bram Stoker
‘Do it with passion, or not at all’

 

Wat wil je als laatste de lezers nog meegeven?
Ik kom best veel mensen tegen die opgeven of vinden dat ze het niet goed genoeg doen na een eerste keer iets nieuws geprobeerd te hebben. Maar iets nieuws wat je daarvoor niet kon, leer je niet pats boem in 1x. Je ergste vijand ben jezelf. Vergeef, geloof en wees lief voor jezelf. Het hoeft niet in 1x perfect. In 2x mag ook. 🙂

 

Enne, deze wil ik nog graag delen:

 

 

 

Aldus Charlotte!

 

Heb jij iemand die jou inspireert en waar je wat meer van wilt weten? Laat het mij dan weten door middel van een reactie hieronder of een persoonlijk berichtje. Wie weet staat volgende maand jouw inspiratie bron in mijn blog.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *