Lies Lives Life

365 dagen succesvol

Afgelopen dinsdag ben ik naar een kennismakingsseminar van 365 dagen succesvol geweest. 365 dagen succesvol is ontwikkeld door David de Kock en Arjan Vergeer. Hun doel is om Nederland in 2020 het gelukkigste land ter wereld te maken. Om dit te verwezenlijken hebben ze een boek geschreven, een gratis 13 stappen programma ontwikkeld, geven ze een jaar programma, schrijven ze blogs, en organiseren ze dus kennismakingsseminars.

 

 
Ik wist van te voren niet zo goed wat ik moest verwachten, behalve dat het inspirerend zou worden. (Maar dat was nou achteraf gezien juist niet de bedoeling…) We zaten met 80 mooie mensen in een zaaltje waar David ons opwachtte en verwelkomde.

 

Toeschouwer of deelnemer?
Ondanks dat David en Arjan het altijd hebben over in overvloed leven, begon David de seminar met ‘Tijd is het meest schaarse wat je hebt, leef dus je eigen tijd!’. Hij stelde ons de vraag of wij toeschouwer of deelnemer zijn van ons eigen leven. Ik vond het een beetje een rare vraag, want je kunt toch niet toe kijken op je eigen leven? Gelukkig gaf hij hier ook wat uitleg bij; ‘Als toeschouwer laat je alles maar gebeuren, maar als deelnemer kies je ervoor om ergens bij aanwezig te zijn. Hierdoor kies je wat je uit je leven haalt. Vraag jezelf altijd af waarom je bij die ene activiteit bent, dan behaal je meer resultaat.’

 

365dagensuccesvol.5

 

Van Inspiratie naar transformatie
Zoals ik net al zei,  was het volgens David niet de bedoeling om inspiratie op te doen deze seminar. Inspiratieis namelijk hoop, en hoop veranderd niks. Je kan blijven hopen en geïnspireerd worden om het anders te doen, maar dan gebeurd er niks. Het is dus tijd om naar een volgende stap te gaan: transformatie. Hij bedoeld hier niet mee dat jij jezelf moet veranderen, maar dat je jezelf moet ontdekken, en daarna jezelf met jouw kwaliteiten in een juiste omgeving moet plaatsen.

 

Misverstand
Volgens David ben je succesvol als je gelukkig wordt van wat je doet én als je van waarde bent voor iemand anders. Alleen veel mensen denken dat succes een voorwaarde is voor geluk. Grappig genoeg is het andersom; gelukkig zijn is een voorwaarde voor succes. David: ‘Je moet eerst je eigen shit op orde krijgen voordat je iemand anders gaat helpen.

 

Verlangens
Waar zou je spijt van hebben als je NU dood zou gaan?’ Ik kan me voorstellen dat je even moet nadenken bij deze vraag, maar het kan je helpen om je verlangens en dromen te ontdekken. Hoe zou je jezelf nu het liefst in dit leven zien staan? Als alles zou kunnen, waar wil je dan zijn? Hoe ga je daar in kleine stapjes, langzaam en liefdevol, komen? Het is belangrijk om je doelen, verlangens en dromen te weten. Hoe groter hoe beter: ‘Je kunt namelijk pas vertrekken als je weet waar je heen wilt!

 

Dit zijn een aantal punten waar we het over hebben gehad tijdens deze seminar. Ik hoop dat jullie deze wijze lessen ook in je op nemen en rustig laten borrelen!

 

365dagensuccesvol.4
 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *