Lies Lives Life

Me-time, juist in december!

Me-time. Iets wat we vaak vergeten, maar erg belangrijk is. Helemaal in december! Naast alle drukte van feestdagen als sinterklaas, 1ekerstdag, 2e kerstdag en oud en nieuw, werken de meesten mensen ook gewoon door. Naast het werk zijn er vaak nog allerlei afspraken en activiteiten die je gedaan wilt hebben voor het nieuwe jaar; etentjes,  sociale contacten onderhouden, nog even naar de kapper, einde jaars evenementen, avondje naar het theater, en waarschijnlijk nog veel meer dingen.

 

Verplichtingen
Vorige week keek ik in mijn agenda , maar ik werd daar meteen helemaal gestrest van. Ik zag dat ik in deze hele december maand geen één dag zonder plannen had. Oppassen, vrijwilligers werk, gewoon werk, danstrainingen, fotoshoot, workshop hier, lezing daar, sinterklaas vieren thuis, uiteten met vriendinnen, theatervoorstelling, eindejaarviering, zussenweekend, kerst, naar een musical, ect. ‘Hoe ga ik dat in hemelsnaam volhouden?’ dacht ik.

 

me-timeHet is natuurlijk allemaal heel gezellig al die familie dingen, maar het kost ook ontzettend veel energie. Het verplichte gevoel om ‘gezellig’ te moeten zijn, cadeautjes te moeten kopen en de perfecte gastvrouw te moeten uithangen kan slopend zijn.  Ik denk dat bij sommige mensen de feestdagen een beetje uit de hand zijn gelopen. Er komt nu vaak zoveel druk bij kijken, in plaats van dat het gewoon om de gezelligheid gaat. Je hoeft niet te voldoen aan alle voorwaarden van anderen. Doe gewoon waar jij je goed bij voelt en maak er iets gezelligs van. Daarnaast kan je zelf bepalen naar welke activiteiten je wel en niet gaat. Je hoeft niet naar je eigen familie én naar de familie van je vriend(in) én naar je beste vriendin én naar het etentje van je werk. Geef je eigen grenzen aan en verplaats wat niet lukt gewoon naar ergens in het nieuwe jaar (alleen als je daar zelf zin in hebt)!

 

Stel prioriteiten
Normaal ben ik al niet zo goed in tijd voor mezelf nemen, maar in december schiet dat er helemaal bij in. Ik gok dat ik daar niet de enige in ben, dus ik besloot een paar tips op te zoeken. Naast de tips om vooruit te plannen, een goede nachtrust te hebben, prioriteiten te stellen en alle onbelangrijke activiteiten te  skippen, zou ik jou en mijzelf vooral de volgende tip geven: Me-time!

 

Me-time
‘Me-time’, het woord zegt het eigenlijk zelf al: tijd voor jezelf. En dan bedoel ik niet tijd voor jezelf om de laatste puntjes op de i te zetten voor het kerstdiner, maar echt tijd voor JOU, tijd om te relaxen en dingen te doen waar je van kunt ontspannen. Plan elke dag minimaal 30 minuten voor me-time in, want als je wacht tot er tijd over is dan komt het er niet van. Hieronder wat dingen die je kunt uitproberen:
©       Tijdschrift doorbladeren
©       Een inspirerend boek lezen
©       Lekker dobberen in bad
©       Een mooie wandeling maken in de natuur
©       Genieten van mooie muziek
©       Een leuke romcom of juist een spannende thriller kijken
©       Knuffelen met je huisdier
©       Je nagels lakken

 

Het verschilt per persoon wat ontspannend werkt, dus probeer voor jezelf uit wat goed voelt. Doe in ieder geval alleen dingen die je ECHT leuk vindt…

 

Wat doe jij om te ontspannen?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *