Lies Lives Life

Een weekje met Lies#4

Het is weer tijd om jullie een weekje mee te nemen. Een weekje met Lies!

Afgelopen zondag was de eerste officiële repetitie van de L.O.F. Dance Crew waar ik vorig jaar bij danste. Dit jaar zal ik niet meer mee dansen, maar blijf ik wel verbonden als coach. Het coaching traject is nog helemaal nieuw en zal ik gaande weg vorm gaan geven. Ik heb al drie introductie gesprekjes gehad met verschillende dansers en ik vind het ontzettend gaaf om te doen. Ik ben benieuwd wat het aankomende jaar gaat brengen hierin.

Maandag heb ik rustig aan gedaan om mijn energie te sparen voor de volgende dag. Toen had ik namelijk mijn introductie dag van mijn nieuwe studie. Hierover hebben jullie al kunnen lezen in mijn blog ‘First day’. Woensdag was ik nog erg moe van de introductie dag en heb ik thuis rustig wat dingen van mijn to-do-list af kunnen strepen.

student

Donderdag had ik een sociaal dagje. Rond 12 uur kwam een vriendin van mij gezellig lunchen en hadden we tijd om even bij te kletsen. Soms is dat even nodig! Omdat het zo’n mooi weer was zijn we daarna ook nog even gaan wandelen. Einde middag ging ik naar mijn vriend in Amsterdam. Daar heb ik kennisgemaakt met een goede vriend van hem. Ik had al veel verhalen over hem gehoord, maar hem nog nooit ontmoet. We hadden afgesproken bovenop het museum NEMO, daar is een groot terras waar je prachtig kan zitten. Echt een aanrader om een keer heen te gaan! Je hebt prachtig uitzicht over Amsterdam en de ondergaande zon op de achtergrond is natuurlijk de kers op de taart.

Vrijdag vierde we de verjaardag van mijn zusje. Het is mijn ‘kleine zusje’, maar nu ze 20 is geworden en een half jaar alleen naar Porto gaat voor haar stage, is ze toch niet echt klein meer… Zo raar!

Gisteren (zaterdag) was mijn één na laatste vakantie dag én het was prachtig weer, dus ik besloot om naar de Botanische Tuinen in Utrecht te gaan. Ik had namelijk gezien dat het tegenover mijn nieuwe school lag en dat ik daar als HU student gratis naar binnen mag. Omdat ik het ook wel fijn vond om mijn school gebouw eerder te zien dan de eerste lesdag leek mij dat een perfect tripje voor deze dag. Naast dat ik hele mooie foto’s heb gemaakt met mijn fotocamera heb ik ook een stukje in mijn dagboek geschreven. Deze wil ik graag met jullie delen.

DSC04785

“Ik zit
Hier
Op een bankje
Stilte
Fluitende vogels
Een treurwilg
Hangend over het water

Opeens wordt de stilte even verbroken door een groepje studenten dat langs loopt. Ik zit hier namelijk in de Botanische Tuinen op de Uithof in Utrecht. Het is nu zaterdag. Maandag begin ik met mijn officiële eerste les dag van mijn nieuwe studie; SPH. Sociaal Pedagogische Hulpverlening.

Super spannend, veel onzekerheden, maar tegelijkertijd heb ik wel het gevoel dat ik er klaar voor ben. – Wow, er springt hier net een eekhoorntje uit de bosjes,  hoe bijzonder! – Het zal een paar maanden wennen zijn. Het zal mij veel energie gaan kosten. Maar ik zal ook weer veel nieuwe dingen gaan leren en veel stappen vooruit gaan zetten. De afgelopen twee jaar heb ik veel over mezelf geleerd. Nu is het een kwestie van het geleerde vasthouden en verder te ontwikkelen. Ik denk dat het voor mij vooral belangrijk gaat zijn om een handleiding voor mezelf te vinden / maken, waardoor ik dit studenten leven voor mezelf op mijn eigen manier leefbaar maak (op een gezonde manier!). Afgelopen introductie dag heb ik daar al een goed begin mee gemaakt; sommige gedachten heb ik kunnen corrigeren en ik heb zo goed mogelijk naar mijn lichaam geluisterd. Note to myself: houd dat vast Lisa 🙂.

Let’s go on this adventure!”

Ik wens jullie allemaal een hele mooie week toe vol nieuwe ontdekkingen. Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *