Lies Lives Life

Een weekje met Lies #5

Deze keer een speciaal weekje met Lies, namelijk in Porto! Samen met mijn jongste zusje zocht ik mijn middelste zusje op in Porto. Zij loopt daar voor een half jaar stage, dus wij kwamen even kijken wat ze daar eigenlijk uitspookt. Eerlijk gezegd zag ik er best een beetje tegenop: eerste keer ‘alleen’ vliegen, een vreemde stad, Engels spreken, onbekend eten, etc. Toch ben ik blij dat ik gegaan ben.

dsc05514

Aangekomen op de luchthaven van porto (en douane overleefd), namen we de metro naar m’n  zusjes huis. Onderweg leek het landschap eigenlijk best wel veel op Nederland, een beetje teleurstellend. Gelukkig werd dat ‘s avonds al goed gemaakt: we liepen door de oude stad van Porto helemaal beneden naar de rivier de Doura . Echt prachtig! De verlichte brug in het donker, het uitzicht op de stad. Magisch.

Één ding kan ik je vertellen: platte straten in porto bestaan niet. Je loopt óf om hoog, óf om laag. Mijn scheenbenen, kuiten én alle spieren in m’n voeten voel ik dan ook al behoorlijk na een avondje wandelen.

De tweede dag hebben we geshopt voor een gala jurk voor m’n jongste zusje, én hebben we daarna een workshop flying yoga gevolgd. Het was in een gewone straat met huizen en winkels, maar na een paar keer heen en weer lopen konden we het nog steeds niet vinden.  Het bleek in een appartementje op de 1e verdieping te zijn. Apart… Het was dan ook een kleine ruimte met 7 yoga doeken aan het plafond. Ik vond de les moeilijker dan verwacht, want als je een ongecontroleerde beweging maakte schommelde je doek meteen een meter heen en weer. Al met al vond ik het wel een leuke ervaring.

flying-yoga

Waar ik in Nederland blijkbaar standaard glimlach naar langs wandelende mensen. Kennen ze dat hier niet. Ze kijken mij niet eens aan, of als ze mij wel aankijken hebben ze een stalen gezicht. Dus na dag 2 besloot ik maar te stoppen met glimlachen, maar dat lukte niet! Het gaat gewoon vanzelf.

De laatste dag zijn we naar het mooiste strand ooit geweest in Espinho. Ontzettend hoge golven (waar sommige surfers toch een poging in waagden), kletsend tegen de rotsen. Prachtige lucht op de achtergrond, ijsje in m’n hand. Ik ben gelukkig!

dsc05632

Nu ik dit schrijf zit ik in het vliegtuig terug naar Nederland. Ondanks dat ik op zie tegen de kou en weer hard aan de studie moet, ben ik ook wel blij dat m’n benen en voeten weer wat meer rust krijgen. Het eerste wat ik thuis ga doen is een lekker warm bad :).

Enjoy your week!

 

Tagged on:

One thought on “Een weekje met Lies #5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *