Lies Lives Life

Een weekje met Lies #2

Eindelijk ben ik weer een beetje tot leven gekomen na een heftige week! Het begon met een weekend waar ik al maanden naar uit keek…

Een weekje met Lies.1

Nadat ik vrijdag avond last minute mijn wc- rollen-jurk had afgemaakt (ja, je leest het goed!), ben ik gauw mijn bed in gedoken. Zaterdag werd namelijk een drukke dag. In de ochtend ben ik naar de opendag van Kunst en Economie aan de HKU geracet. Hier kwam ik erachter dat deze opleiding toch niet zo voor mij was weggelegd; er werd veel te veel gericht op de economische kant, wat mij niet echt aantrekt. Na een uurtje racete ik weer terug naar Culemborg we hadden namelijk generale repetitie van onze dansvoorstelling, de FRiek!FABRIEK, die zondag plaats vond. Toen ik binnen kwam moest ik wel even mijn gedachten switchen van opendag naar voorstellingsmodus, maar dat lukte wel in deze volle ruimte met decor, kostuums, dansende mensen en wachtende mensen.

Zondag was DE dag waar we al vanaf september naar uitkeken. De première van de FRiek!FABRIEK! Om half 11 verzamelden wij ons bij de Gelderland Fabriek, dit is het nieuwe culturele centrum van Culemborg. Ontzettend tof als je het mij vraagt. Nadat we onze spullen hadden uitgestald, kostuums in orde gebracht, make-up gedaan, licht standen ingesteld, een aantal stukken . nog gerepeteerd, geluncht, en vooral veel gelachen, was het tijd voor de Try-out! Toch had ik wel wat gezonde zenuwen omdat twee vriendinnen en een collega van mij kwamen kijken. Spannend!!! Voor mijn gevoel ging deze try-out bijzonder goed, op wat kleine puntjes na. Ik was klaar voor de echte voorstelling, maar eerst nog even tijd om te eten en te chillen. 🙂 Om 20.15u was de officiële première. We hadden natuurlijk al een lange dag achter de rug, dus ik moest mijn energie vanuit mijn tenen halen. Het was het waard! Ook ’s avonds zaten er voor mij weer familie, vrienden en bekenden in de zaal. De voorstelling vloog voorbij, voordat ik het wist waren we al bezig met de buiging. Zo een raar gevoel is dat; iets waar je maanden en vele uren aan hebt gewerkt is opeens voorbij… Ik heb deze Een weekje met Lies.4dag ervaren als een bijzondere, waardevolle, liefdevolle, unieke chaos dag. Een dag om niet te vergeten! Zeker niet omdat ik maandag ook nog jarig was. Dus om 0.00u hebben een paar mede dansers nog voor mij gezongen en natuurlijk gedanst. Ondanks dat ik niet van zoveel aandacht houd, gaf het mij wel een heel fijn en geliefd gevoel.

Rond een uur of acht, maandag ochtend, werd ik al wakker. Ik werd niet zomaar wakker… Ik werd namelijk wakker als een ontzettend brakke 22-jarige, die nadat ze was wakker gezongen met het welbekende ‘happy birthday’ eerst in een warm bad moest voordat ze überhaupt kon bewegen. Hahaha. Toen ik weer een beetje kon bewegen ondanks de spierpijn en blauwe plekken, heb ik genoten van een lekker verjaardag ontbijtje. Ik had gehoopt deze verjaardag niet te worden overvallen met verrassingen, maar ja het blijft natuurlijk een verjaardag. Dus rond een uur of 5 werd er aangebeld en stonden mijn oppas kids voor de deur! Met tekeningen, bosje bloemen en een kaart. Zo lief! Op de afbeelding hier naast zie je de tekening van Jeroen (4 jaar) waarop hij de weEen weekje met Lies.2g heeft getekend van zijn huis naar mijn huis (het is maar 3 minuten fietsen, maar voor hem lijkst het aan de andere kant van de wereld haha). De rest van de dag lekker rustig aan gedaan, want ’s avonds ging ik uit eten (sushi) met mijn ouders, zusjes en vriend. Het was zo lekker dat ik de volgende dag geen ontbijt meer hoefde, haha.

Dinsdag was het weer een ‘normale’ dag, ook al was ik in mijn hoofd nog bij de afgelopen dagen. ’S Ochtends had ik therapie, dat hielp wel om weer een beetje te landen na alle chaos. ’S middags heb ik rustig wat gewerkt voor de dansschool in Delft waar ik voor werk.

Een weekje met Lies.3Omdat ik nu een tussen jaar heb om te ontdekken óf ik weer wil gaan studeren, en wát ik dan wil gaan studeren, heb ik mij aangemeld voor een studiekeuze traject op de woensdagen. Dit beschreef ik ook in mijn vorige ‘weekje met Lies’. Ondertussen zijn we alweer over de helft van deze twaalf weken. Het zijn lange dagen, maar ik heb er wel wat aan. Naast dat we studies onderzoeken leer je ook weer veel over jezelf en hoe je je in een klas gedraagt. Deze dag hadden we het over onze eigen waarden. Wat zijn mijn waarden en hoe komen deze terug in je toekomstige studie of beroep? Van deze waarden moesten we een inspiratie blad maken. Ik vond het super tof om te doen.

Op donderdag is mijn standaard therapie dag. Ik ben nu bezig met de Zelfbeeld-groep waarin we op een positievere manier naar onszelf en het leven leren kijken door middel van cognitieve therapie en psychomotorische therapie. We moeten bijvoorbeeld een boekje bijhouden waarin we elke dag opschrijven wat goed ging of wat een goed gevoel gaf. Ik merk bij mezelf dat ik alleen hele grote dingen als ‘positief’ zie, maar de kleinere dingen of dingen die in mijn ogen ‘normaal’ zijn niet. Bij psychomotorische therapie krijgen we steeds nieuwe spel-opdrachten, in een groepje of individueel. Hierbij gaat het niet over hoe je de opdracht uitvoert, maar hoe je daarin naar jezelf kijkt, hoe je reageert op de situatie en wat voor (standaard) gedachten je hebt. Ik vind dit ontzettend leerzaam om te doen. Soms ook wel confronterend, maar het geeft vooral veel inzichten.

Vrijdag is oppas-dag. Normaal ben ik de hele vrijdag bij Jeroen en Zoë, maar omdat het goede vrijdag was hoefde ik ’s middags niet te blijven en ben ik naar een ander oppas adres gegaan. Ik merkte dat ik ontzettend moe was van de afgelopen week, daarentegen waren hun ontzettend druk. Je raad het al, de dag ging heel erg langzaam voorbij. Behalve het laatste uurtje! We deden het spelletje Just Dance, hierin moet je zo precies mogelijk de pasjes nadoen die de tv je voor doet. Ontzettend grappig, leuk en goed voor je conditie ;). Toen ik ’s avonds thuis kwam stortte ik op de bank, en ben ik er niet meer vanaf gekomen.

 

Ik wens jullie een hele fijne week toe!

Liefs,
Lies

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *