Lies Lives Life

Een weekje met Lies #1

Ik heb het eigenlijk veel te druk gehad afgelopen weken om goed voor mezelf te zorgen en stil te staan hoe het met mij gaat. Herkenbaar? Ik wilde jullie deze week meenemen in mijn (tijdelijk) drukke bestaan.

 

Mijn week begint op maandagochtend altijd met een leuk onderdeel, namelijk mijn vrijwilligerswerk met verstandelijk gehandicapten. Ik help dan bij Disyn, dat is een creatieve werkplaats / winkel waar verstandelijk gehandicapten onder begeleiding werken. Elke maandag ochtend word ik standaard ontvangen door Peter, een cliënt, die mij de hand schud en mij een goede morgen wenst. Daarna ga ik meestal aan de slag met één van de cliënten. Ik merk dat ze het gezellig vinden dat ik er ben, ze komen vaak even een praatje met mij maken of kijken wat ik aan het doen ben. We maken keramiek schalen, theezak schaaltjes, kaarsenhouders, papier-maché dieren, sieraden, etc. Als ik in de middag weer naar huis ga voel ik me altijd heel voldaan doordat het nuttig maar ook heel gezellig werk is. Ook dan word ik weer uitgezwaaid door Peter: ‘Dag Lisa.’

 

Na in de middag wat administratie werk te hebben gedaan voor Zenenzo is het tijd om te koken, en sluit ik mijn maandag af met pianoles. Niet altijd zonder frustraties, want ik stel veel te hoge eisen aan mezelf. Gelukkig heb ik een hele lieve en geduldige docent die mij eraan herinnert dat het niet perfect hoeft, ik ben immers geen concertpianist… Momenteel ben ik bezig met ‘Come un fior’ van Ludovico Einaudi, hij maakt veel mooie muziek!

 

Dinsdag is mijn thuis-werk-dag, en heb ik de tijd om lekker rustig op te staan, te douchen, en te ontbijten met een lekker bord havermout met appel, rozijnen en kaneel. Hmmm. 🙂

 

Afgelopen woensdagwas een spannende dag, ik begon namelijk met de ‘Impuls-cursus’. Dit is een cursus voor mensen die een tijdje (of zelfs een aantal jaren) therapie hebben gehad en weer willen gaan studeren. We onderzoeken in 12 woensdagen wat voor studie bij ons past, hoe het is om weer te studeren (door deze dag een normale school dag na te bootsen) en óf we wel weer willen gaan studeren. Ook krijgen we workshops studievaardigheden om weer langzaam een beetje in het studeren te komen. In mijn groep zitten 15 andere jongeren waarin ik veel herkenning vind. Ik ben heel erg benieuwd wat de volgende 11 bijeenkomsten mij gaan brengen.

 

kostuumDonderdagochtend had ik eerst therapie, waarna ik van Utrecht naar Eck en Wiel reisde. Eck en wat? Ja, Eck en Wiel, dat is een dorpje tussen Wijk bij Duurstede en Veenendaal in. Ik was er ook nog nooit geweest. Hier ging ik helpen met het maken van kostuums voor onze (lees BeYOU Dance Crew) nieuwe dansvoorstelling de Friek!FABRIEk. Ik ga nog niks verklappen over de kostuums zelf, maar materialen die we hebben gebruikt zijn cd’s, kippengaas, chipszakken, kerstslingers, touw, plasticzakjes, wc-rollen, etc. Word je al nieuwsgierig? Ik sloot de dag af met een fijne yogales, helemaal ZEN dus!

 

Fantasie, chaos, gevangene spelen, speeltuin en fruit snijden zijn woorden die mijn vrijdagbeschrijven. Vrijdag is namelijk mijn oppas-dag en ben ik de hele dag gezellig in de weer met Jeroen (3 jaar) en Zoë (5 jaar). Het kan af en toe wat chaotisch zijn (ballenbakballen door het hele huis), maar ze zijn gauw tevreden (picknicken op hun kamer) en kunnen ook heel lief zijn (vrijdag lag Evi met haar hoofd op mijn schouder rustig een boekje te lezen <3). ’s Avonds was ik wel helemaal kapot, en heb ik lekker een avondje achter de tv gezeten. Ik keek ‘The voice kids’, wat een talentjes hebben we toch in ons land.

 

Gisteren ben ik naar de (zoveelste) opendag geweest. Deze keer van Hogeschool Utrecht. Ik kwam voor twee studies, namelijk Journalistiek en Sociaal Pedagogische Hulpverlening. Bij Journalistiek kwam ik er al gauw achter dat dit niks voor mij was: je moest geïnteresseerd zijn in het nieuws en wat er gebeurd in de wereld. Daarnaast krijg je vakken als Rechten, Politicologie, Economie. Niet echt mijn ding… SPH daarentegen lijkt meer mijn ding: mensen helpen, creatief zijn, psychologie, etc. Wie weet.

 

Zondag is dansdag. Ik ga zo dus lekker trainen en bijkletsen met mijn dansmaatjes. 🙂

 

Ik wens jullie een hele fijne zondag toe. Geniet van de dag!

 

Liefs,
Lies

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *