Lies Lives Life

Inspirator van de maand: Antje!

Iedere maand interview ik iemand die mij of andere mensen inspireert: inspirator van de maand. Vorige keer interviewde ik de twee vriendinnen Mireille en Birgit.

Deze maand interviewde ik Antje Herber. Ik volg nu bijna een jaar heel trouw yoga lessen bij haar. Meteen vanaf het begin vond ik haar een heel bijzonder persoon. Rustig, liefdevol  en behulpzaam. Ik vond het tijd worden om haar aan jullie voor te stellen en haar beter te leren kennen. Enjoy and get inspired!

 

Welk dier zou je kiezen om jezelf te omschrijven, en waarom?
“Met een kleine glimlach zou ik zeggen een kameleon. Dit omdat het nogal wisselt.

Aan de ene kant voel ik me soms net een paard, die met veel energie en overtuiging in één richting galoppeert. Daarnaast is hij ook wel speels en zoekt hij de nabijheid van andere paarden op.

Aan de andere kant dacht ik aan een Octopus, die graag ergens alleen diep in de zee teruggetrokken zit. Ook  wel een beetje mysterieus, meedeinend op de stroom die mij omgeeft. De tentakels betekenen voor mij dat ik graag veel verschillende dingen doe en verschillende dingen aanpak. Daarnaast kan ik niet zo goed kiezen.

Daarnaast voel ik mij soms ook net een klein zacht beestje dat het liefst opgerold, lekker warm, op een schoot ligt en graag geaaid wilt worden.”

 

Wat is jouw sterkste kwaliteit?
“Dit vind ik een moeilijke vraag! Maar iets wat bij mij altijd heel sterk terugkeert is een sterk gevoel voor het fysieke, voor m’n lichaam. De verbinding van het lichaam met andere lagen, de manier waarop het werkt, én de invloeden die van belang zijn.

Een andere sterke kant van mij is ook wel verbanden leggen en mogelijkheden zien. Verbinding maken op een creatieve manier tussen verschillende kanten, verschillende mensen, en dus op die manier steeds met dat grotere geheel bezig te zijn.”

 

Waar ben jij in het dagelijks leven zoal druk mee?Antje
“Ik ben ontzettend druk met mijn ZZP’er bestaan als dansdocent, yogadocent en danseres. Ik ben ook weer degene die het grotere geheel ambieert en organiseert. Ik werk het liefst aan het grote plaatje. Daardoor komen er heel veel dingen op mij af en moet ik ook steeds goede keuzes maken. Omdat ik niet genoeg kies, doe ik nog steeds te veel dingen en ben ik ontzettend druk. 

Waar ik ook druk mee ben is moeder zijn! Dat gaat mij niet altijd even gemakkelijk af… Ik vind het wel heel mooi en boeiend. Mijn zoon is nu 13 jaar, waardoor ik nu meer tijd en ruimte voor mezelf heb dan vroeger. Gelukkig blijf het mij wel bezig houden. 🙂 “

 

Hoe heb jij destijds jouw eerste yoga les ervaren?
“Volgens mij kan ik mijn aller eerste yoga les niet helemaal meer herinneren. Wat ik nog wel weet van mijn begin tijd, is dat ik begon met yoga eigenlijk als een lichamelijke training. Dit omdat ik als danseres net niet goed aansluiting vond in een groep om mezelf fysiek te onderhouden. Ik was enorm verbaasd van de pittige en de zeer diepgaande kracht van yoga op het fysieke vlak, maar ook de magie van alignement van binnenuit. Ik kreeg toen eigenlijk het gevoel dat iédere danser echt op die manier zou moeten trainen.

Tegelijkertijd kon ik ook soms zo geraakt zijn op mentaal-emotioneel vlak. Het leek soms dat mijn docente, Hilary Brown van Yoga Moves in Utrecht, recht in mijn hoofd kon kijken en mij op een persoonlijke manier aansprak terwijl het gewoon een groepsles was. Ik snapte daar soms helemaal niks van haha. Nu later snap ik wel dat wij mensen allemaal met dezelfde dingen zitten. Die dingen zijn vaak het spanningsveld tussen eenzaamheid en verbondenheid. Weerstand en acceptatie. Doen en zijn. Vaak blijven we bezig met dat gevoel dat als we maar hard genoeg ons best doen, dat we er dan wel komen. Ja, dat we dat doen in plaats van ‘te zijn’. Ieder moment opnieuw van het leven te genieten (wat soms natuurlijk eenvoudig gezegd is). Maar ook het leven zoals het is te nemen, en te observeren, en daar geen oordeel op te plakken. Daardoor wordt het leven zoveel rijker! Waardoor eigenlijk pas de hele pracht van het bestaan zich ontvouwt.”

 

Wie is jouw grote voorbeeld?
“Ik heb niet één groot voorbeeld. Ik merk dat alle mensen voor mij een groot voorbeeld zijn. Tenminste, alle mensen waaraan ik kan zien dat zij samen vallen met dit wat zij binnen dragen en met dat wat zij doen. Dus mensen die goed voor zichzelf zorgen, door zichzelf ook steeds beter te leren kennen. Mensen die in hun kern echt doen wat ze willen en moeten doen. Die weten wat hun talenten zijn en wat hun meegegeven is door de schepping en door het universum, en die zo voelen wat hun missie is. Ik zie in deze mensen ook dat ze zoveel vreugde beleven. Dus dat dit samen valt met waar bij hun binnen in het plezier ligt. Die mensen worden speels en licht, die stralen heel veel inspiratie uit. Dus ze zijn geïnspireerd, maar ze inspireren ook andere mensen. Er zijn een aantal mensen in mijn omgeving die dit zijn, dat zijn voor mij hele mooie voorbeelden. 🙂 “

 

Waar ben je het meest dankbaar voor?
“Waar ik het meest dankbaar voor ben… Ik ben natuurlijk zeer dankbaar voor mijn lichaam die mij de mogelijkheid geeft voor het leven hier überhaupt te ervaren.

Ik ben ook heel dankbaar voor alle mensen, maar ook leerscholen zoals de yoga of healing tao, filosofie en boeken. Alles wat bijdraagt om mysteries te ontrafelen, de geheimen van het bestaan. Hierdoor snap ik mezelf beter, maar ook het bestaan op zich. Al die mensen en leerscholen die bijgedragen hebben aan dat ik elke keer weer opnieuw iets beter kan begrijpen van het bestaan, die ben ik zeer dankbaar.

Iedere dag is eigenlijk een hele ‘practice’ van dankbaarheid, waarvan ik voel dat die zeer nuttig kan zijn. Om iedere dag even te kijken waar ik nu op dit moment dankbaar voor ben; een dak boven mijn hoofd, dat ik te eten heb. Dat maakt dat het leven wel veel simpeler wordt. En daarvoor ben ik ook weer dankbaar. ;)”

 

Heb je een mantra of spreuk die je met ons wilt delen? Wat heeft dit voor invloed op jou?
“Die heb ik niet, want hier komt meteen mijn zwakke kant in het spel; ik kan niet kiezen. Haha. Dus ik ben toch maar afgegaan wat bij mij nu heel spontaan te binnen schiet.

 ‘Om tare tuttare’

Het heeft een enorm troostende werking op mij. Het refereert ook naar de vrouwelijke energie, en de compassie die in ieder mens ligt. Dat vind ik iets belangrijks, dat raakt mij.”

 

Als er één droom in vervulling mocht gaan, welke zou dat dan zijn?
“Ik droomde altijd van een plek waar alles bij elkaar komt. Een soort commune met alle leukste mensen bij elkaar in een mooie natuur, waar dan ook veel ruimte is voor cultuur en zelfontwikkeling. En waar je met alle generaties bij elkaar zit . Het is nog steeds een mooie droom, maar ik merk hoe ouder ik word, hoe meer ik voel dat ik eenvoudiger wil dromen, en hoe meer ik ook zie dat het allemaal binnen plaats vindt. Dus dat ik eigenlijk in mij die plek moet en wíl vinden waar het allemaal samen komt.

Mijn droom is ook om echt werkelijk iets te kunnen betekenen voor de mensen. Dat heeft echt te maken met je werkelijke missie vinden. Mensen te kunnen raken, zodat zij daar ook weer mee verder kunnen met hun leven. Soms weet ik niet of ik daar al ben, of dat dat nog moet komen.

Stiekem geloof ik dat ik ook nog een droom heb om wat met jongere kinderen te doen, of opzoek te gaan naar mijn eigen jonge kind. Want ik voel dat jonge kinderen mij zo ontzettend kunnen raken. Dus daar moet ik nog iets mee. :)”

 

Wat zou je nog aan de lezers willen meegeven?

“JIJ bent goed precies zoals JIJ bent!”

Aldus Antje!

Heb jij iemand die jou inspireert en waar je wat meer van wilt weten? Laat het mij dan weten door middel van een reactie hieronder of een persoonlijk berichtje via het contact formulier. Wie weet staat volgende maand jouw inspirator in mijn blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *